Најбољи фудалери Србије 20 година нису играли на Европском првенству, а орлови вечерас (20.45) бију пресудну битку са Норвешком.

Све очи упрте су у Алекандра Митровића, Душана Тадића, Сегеја Милинковић Савића… Сви чекају победнички гол који ће одлове одвести у финале баража Лиге нација.

Није на одмет подсетити да су се пре 20 година, ове две селекције састале баш на завршном турниру најбољих селекција Старог континента. Меч је игран у Лијежу, а наша селекција под именом Југославија тог 18. јуна славила је са 1:0 голом Сава Милошевића. Дао Бог да нам се то вечерас понови!

Двадесет година касније може нацију да обрадује такође бивши играч Партизана – Александар Митровић. Тада смо против Норвешке играли претпоследњи меч у групи Ц, а иако победа није гарантовала пласман у четвртфинале, она нас је том циљу озбиљно приближила.

Слично је и сада. Србија против Норвешке игра претпоследњи меч на путу до циља, и иако победа у Ослу не гарантује ЕУРО, приближила би нас сну. Морали би наши момци да потом у Београду победе Шкотску или Израел.

Такође, у 88. минуту меча је због старта над Микландом, искључио тада 21-годишњи Матеја Кежман. Провео је на терену мање од 35 секунди, пошто је ушао у игру уместо Мијатовића. Због веома оштрог старта са две ноге на Ерику Микланду, судија Хју Далас је показао тада дебитанту на европским првенствима Матеји Кежману директан црвени картон.

Уследили су бурни протести југословенских фудбалера који су сматрали да је одлука Даласа престрога, али шкотски судија није имао милости.

Оставите Коментар