Изложба о Николи Тесли која презентује најважније сегменте везане за његов живот, идеје и достигнућа као допринос савременој цивилизацији и будућим генерацијама, отворена је у Јапану, данас 26. јануара.

Овом приликом три тоне експоната – светлосних панела, радних модела, макета лабораторија и изума кренуло је из Београда ка граду Хофу. Свечаном отварању присуствовали су посланик јапанског парламента, градоначелник града Хофу, амбасадор Србије, некадашњи амбасадор Јапана у Београду и директорка Музеја Николе Тесле Ивона Јевтић.

Већина изложених експоната има светску премијеру, а највеће интересовање изазвао је Теслин кален који репродукује јапанску музику. Град Хофу је спонзор женске одбојкашке репрезентације Србије и у њему се на сваком месту види посебна наклоност према Србији. Изложба је отворена до половине марта.

На отварању изложбе прочитана су писма подршке министара спољних послова Србије и Јапана. Никола Тесла је својим проналасцима задужио човечанство, а свој живот је посветио науци и идеји да свету буде боље. Зато је наша мисија данас, да ширимо добар глас о његовом лику и делу, рекла је директорка Музеја Николе Тесле Ивона Јевтић на отварању изложбе.