У име Оца, Сина И Светога Духа у једној Светој и Светлој Тројици.

Сваки човек, треба да зна, Сврху и Циљ, свог живота.

Сваки човек, је Боголико биће, кога је Бог створио, по Свом Облику, Икони, Образу и Промислу.

Боголики човек, је Круна и Украс, стварања Божијега, коме је Бог подарио, да влада свим створењима и да све створено негује и чува.

Непослушношћу Богу падом Боголиког човека Адама, грех је ушао у човека и са грехом све оно што човека не чини човеком по Образу Божијем.

Задатак и циљ сваког човека „ЈЕСТЕ„ био пре , сада је и биће после, да за живота свога, сваки човек телесно и духовно, узраста и усавршава се у свему доброме, својим врлинским животом.

Телесно узрастање је по самој природи Божијој дато од Бога сваком човеку и свим створеним бићима, да буду семе, изданак, да расту, сазру и да роде и дају, плода свога телеснога.

Духовно узрастање је дато од Бога сваком човеку, на слободу и избор свога одлучивања.

Духовно узрастање води човека ка Богу, Сваком Добру, Врлинама Божијим и Вечном Небеском Духовном Божијем Царству, које је Отаџбина човекова, где је човеков Отац, Бог на Престолу, Дому породичном, међу својом верном и послушном децом.

Циљ, човековог живота Јесте, Спасење, Победа пролазности у времену и Победа смрти .

Спасење и Победа једино је могуће, са Богом и у Богу.

Сваки човек, за живота свога, треба да прими Бога у душу и срце и испуни Божију жељу и испуни свој циљ и сврху телесног пролазног живота.

Спасење човеково, се достиже уподобљавањем човека Богу, животом у Богу и са Богом, где Бог управља благодаћу Својом човеком, који се смирио и покајно одрекао од свога великог „ЈА„ и у коме Мир и Љубав Божија обитава и живи са свим врлинама, Сина Божијега, Исуса Христоса, Спаситеља.

Највеће Хвала и Слава Богу у Једној Светој Свестварајућој Тројици, за сва стварања и свако добро које Бог даје.

Амин, Добри Боже, Оче наш, помози и спаси.+++

Млађан Беочанин из лепе Рашке родом.

Оставите Коментар