Народни посланик из редова Српске напредне странке Владимир Ђукановић осудио је на свом Инстаграм профилу скандалозно вређање српске химне „Боже правде“ које се могло чути у Јутарњем програму телевизије Nova S.

„Помаже Бог, драги пријатељи! Снимам овај клип апсолутно револтиран оним што сам чуо јутрос на телевизији Nova S где је водитељка, новинарка, како год хоћете да је назовете, ако се то тако може назвати, Невена Маџаревић као водитељ брутално вређала стихове химне „Боже правде“, а у томе јој је асистирала извесна Александра Гловачки која је била још бруталнија према нашој химни… Обе су изразиле негодовање зашто наши ђаци прваци по први пут у историји, како они кажу, су принуђени да слушају химну „Боже правде“, страшно им смета када се каже „сложи српску браћу драгу“, вероватно им смета и када се каже „Боже, спаси, Боже храни српску земљу, српски род“…

У сваком случају такво брутално вређање наше химне је страшно и недопустиво. Наравно, није неочекивано с обзиром на то да се све то дешава и иде са телевизије које контолишу господин Шолак и господин Ђилас, чија функционерка Мариника Тепић константно вређа српски народ јер је захтевала да српски народ буде геноцидан, да се прогалси за геноцидан и тако даље. То вам је најбољи показатељ шта би ти људи сигурно урадили да су на власти. Вероватно би нам мењали и грб и химну и заставу и проглашавали нас геноцидним. Нека то буде њихов програм, нека се народ определи на изборима ако заиста тако нешто жели, али оно што би Република Србија морала да уради је да процесуира и госпођу Маџаревић и ову Гловачки, јер по члану 173. нашег кривичног законика дефинисана је поврда угледа Републике Србије „ко јавно излози порузи Србију, њену заставу, грб или химну казниће се новчаном казном или затвором до 3 месеца“.

Молим лепо, да се примени закон. Свуда у свету је част слушати своју химну, част је певати химну. Ја као отац ђака првака, данас је мој најстарији син, Богу хвала, кренуо у први разред, поносан зато што је моје дете припадник генерације када се први пут интонира химна пред почетак наставе. Мислим да су речи „Боже правде“ нешто најлепше што моемо да чујемо, где се позива да Господ помогне нашем народу и нашој отаџбини и не видим шта је лоше у томе. Свуда у свету, када се вређају државни симболи, мора да се одговара. Иначе се и свуда у свету пушта химна пре него што почне настава, у Америци је најнормалније дизање заставе и слушање химне. Богу хвала да смо ми нешто овако увели и убеђен сам да ће наше генерације које долазе бити много боље него што смо ми.

Овим путем свим родитељима ђака првака желим да честитам зато што им деца крећу у први разред и с вером у Бога да буду заиста добри људи, добри ђаци, упорни, вредни и да буду бољи од нас. А свакако биће јер имају прилику да се правилно уче, да воле и науче своју химну. Ми за то нисмо имали прилике, нас су из идеолошких разлога учили нешто друго, а очигледно ове две несрећнице, исфрустриране јер нема друга Тита, Кардеља, вероватно су тужне због тога, али ја сам срећан што ће моје дете учи „Боже правде“, учиће и веронауку и верујем да ће бити боље од својих родитеља“, рекао је Ђукановић.

Оставите Коментар