Права Црна Гора саопштила је данас да је локална власт са Московског моста у Подгорици уклонила ћириличне табле и поставила нове, латиничне, што до сада нико није приметио, „нити су надлежни образложили ову одлуку“.

Лидер Праве Црне Горе Марко Милачић због тога је упутио питање надлежнима зашто је то урађено „иза леђа грађана“.

‼️ПРАВА ЦРНА ГОРА ОТКРИВА‼️➡️ Власт кријући од грађана промијенила ћириличне натписе на Московском мосту, постављајући латиничне✅ Милачић: Под хитно вратите табле у првобитно стање!

Gepostet von Marko Milačić am Donnerstag, 5. September 2019

Он пита ко је донео одлуку да се на Московском мосту, чија је челична конструкција поклон из Русије, поставе нове табле са латиничним натписима,и да ли је та одлука плод домаће “памети“ или притисака споља“, преноси РТЦГ.

„Докле иде политичка патологија званичне Црне Горе, па и њена анти-ћирилична политика, идеално се види на овом примеру: богатство наше културе, наше писмо, ћирилица, толико смета званичном Монтенегру, да прибегавају и оваквим методама, преко ноћи, тајно и волшебно, перфидно и покварено, без икаквог обавештења, скидају ћирилицу, постављајући латиницу у центру Главног града“, рекао је Милачић.

Advertisements
--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here