Фолк звезда Александар Вуксановић алијас Аца Лукас завршио је на суду са „Гранд продукцијом“ и „Јунајтед медија групом“ због тога што су неовлашћено пласирали садржај с његовим ликом и делом. Како Српски телеграф сазнаје, Ацин продуцент Саша Мирковић поднео је тужбу у којој потражује девет милиона евра од Саша Поповића, у име „Гранда“, и Драгана Шолака, који је власник „Јунајтед медија групе“ и који је откупио већи део „Гранд продукције“, зато што током три сезоне емитовања емисије „Звезде Гранда“, у којој је Лукас био ангажован као члан жирија, нису прибавили сагласност од њега, као продуцента, за пласирање садржаја.

Саша Мирковић потврдио је сазнања до којих смо дошли, те истакао да је од њега украден лик и дело Аце Лукаса.

  • Истина је да сам тужио „Јунајтед медију“ и „Гранд“ јер су неовлашћено користили име, лик и дело Аце Лукаса, као учесника у жирију емисије „Звезде Гранда“. Лукас и ја имамо дугогодишњи уговор, а када је почео сарадњу са „Грандом“, нагласио им је да морају да прибаве сагласност, али до те сагласности са „Грандом“ никад нисмо дошли јер се нисмо договорили око хонорара. Они су, једноставно, на силу, као што су отели и Јутјуб канал, као што између осталог све ради Шолак „Јунајтед медија“ заједно са Поповићем и екипом, отели, буквално, Ацу одатле. Онда, наравно, према мом уговору, отели од мене – навео је Мирковић.

Како он тврди, правни основ за тужбу је продуцентски уговор који има са фолк звездом и по којем је „Гранд“ био у обавези да прибави сагласност за пласирање садржаја од њега.

  • Када имате продуцентски уговор, знате шта су обавезе. Моји адвокати су упозоравали „Гранд“ и „Јуајтед медија групу“ да морају да прибаве сагласност, али су се они оглушили о то. Онда је Аца изашао из те треће сезоне, која је емитована 2018, јер, једноставно, никада нису платили ни један једини динар за то. Не можемо баш само да се бавимо отимањем туђег рада, знате. Потом смо пресавили табак и тужили их за девет милиона евра – објаснио је Ацин продуцент.

Мирковић даље наводи да га је Саша Поповић, у име „Гранд продукције“ завлачио, да би све обавезе пребацио на „Јунајтед медија групу“ и оградио се од случаја.

  • Тек пре неколико дана је покренут поступак, Поповић нас је лагао да ће те данас, те сутра решити све. Заправо је куповао време док није све пребацио на „Јунајтед медију“ и они се сад праве луди, али на суду, наравно, не могу. Кад отимате туђе ауторство и продуцентско дело, не можете се правити луди, судски органи ће то проценити. Ја сам сигуран да ћемо ми добити новчану надокнаду. Одмах кажем да ћемо део од тог новца уплатити у хуманитарне сврхе за изградњу дечје клинике – закључио је Саша Мирковић.

Контактирали смо са Ацом Лукасом, који нам је такође потврдио да је тужба покренута.

  • Постоји уговор између мене и Саше, ја сам их упозоравао да прибаве дозволе, а они су с тим растезали. На крају сам напустио „Звезде Гранда“, а они никада нису прибавили дозволе за емитовање. На крају их је Саша, као мој продуцент, тужио – објаснио је Лукас.

Саша и Брена продали комплетан удео у „Гранду“

Лепа Брена и Саша Поповић продали су крајем 2019. године остатак од 49 процената „Гранд продукције“ компанији „Јунајтед медија“, која је 2014. већ купила пакет акција од 51 одсто. Брена и Саша су, наводно, зарадили још 15 милиона евра, колико су инкасирали и пре пет година. Према наводима медија, Сашин удео у власничкој структури „Гранд продукције“ био је 24 одсто, па му је стога припало 7.350.000 евра, док је Брена поседовала 25 процената и она је богатија за 7.650.000 евра.

Његово ангажовање у емисији „Звезде Гранда“, чији је заштитни знак још од 2004. године, кошта по емисији 5.000 евра. То значи да Поповић само у једном месецу, у којем се прикаже четири до пет емисија, приходује 20.000-25.000 евра, што би у Србији пожелео сваки пензионер.

Певачица тужила Сашу за превару

Певачица Елма Синановић тужила је тадашњег директора „Гранда“ Сашу Поповића за наводну превару и дуг који датира од 2000. године. Певачица је упутила тужбу Трећем основном тужилаштву због преваре и дуга. Претходно, певачица је поднела тужбу још 2008, али је повукла након обећања Поповића да ће измирити обавезе. Како се није удостојио да јој врати новац, певачица је 2019. поново покренула поступак. Након подношења пријаве, она је изјавила да је с Поповићем потписала уговор у „Гранду“, у којем је писало да ће новац од продаје албума добити на руке и да ће добити проценат од продаје ЦД и касета. Како никада није видела тај новац, одлучила се за тужбу.

  • Имам доказе да ме је преварио за новац и да је утајио порез. Нећу се смирити док не истерам правду на видело и док свима не покажем ко је у ствари Саша Поповић – изјавила је Елма за Српски телеграф.

Шолак близак са Ђиласом

Медијски магнат Драган Шолак је у блиским, дугогодишњим пословним везама са лидером Савеза за Србију Драганом Ðиласом. То потврђују честа гостовања Ђиласа на Шолаковој телевизији Н1, коју обојица користе за обрачунавање са актуелном влашћу. Ова телевизија само је део медијске компаније „Јунајтед група“, вредне више од милијарду долара, на чијем челу се налази Шолак.

Е. С. Т.

Оставите Коментар