Српска планина Ртањ једно је од најтајанственијих места у Европи и “највећа неистражена светска пирамида” за коју многи кажу да крије још много тајни.

Утврђено је да унутар ње постоје огромне подземне просторије, а спелеолози су већ пронашли више од 17 пећина и одаја испод земље. На јужној и северозападној страни планине, испод врха Шиљак, лоцирана око 450 метара висока шупљина ромбоидне основе, са страницама од по 250 и 500 метара.

Овај огромни подземни простор заузима исту ону позицију на којој се, на већ истраженим пирамидама, најчешће налазе резонантне коморе. Велики вертикални тунел, који су истраживачи прозвали “Димњак”, води дубоко у утробу планине, одакле к површини излази велика количина “оргонске енергије”. Како је спиритуалисти доживљавају, то је позитивна енергија за људе и живи свет па је зато Ртањ познат као место где се многи долазе на лечење.

Димњак је овалног облика промера око шест метара и урушен од самог врха у дужини од око 110 метара. Одатле је проходан у дубину од чак 450 метара.

Геометрија Ртња још је занимљивија и препуна је необичних, али очигледних законитости. Најистакнутији врхови планине јесу Кусак, Баба и Шиљак који, када се повежу замишљеном линнијом, праве троугао чије су стране дугачке пет и шест километара. Са самог Шиљка одвајају се три крака који захватају два угла од по 105 и један од 150 степени.

Сасвим је јасно да грађевина с таквим својствима није могла да настане као резултат природних процеса, него да је реч о уметној грађевини насталој помним планирањем облика и локације те да је изграђена још у праисторији нама непознатом технологијом. Ако бисмо макету Кеопсове пирамиде “преклопили” преко Ртња, увидели бисмо како се многе пропорције поклапају.

Према урбаним српским легендама, сматра се да је пирамида Ртањ средиште Земље. Неки сведоци наводе да је Ртањ специфичан по томе што се авиони губе с радара када је надлећу, да постоје јединствене, ендемске врсте биљака, да су присутна електромагнетна и ионизована зрачења, па чак и то да постоји могућност да се испод Ртња налазе три велике подземне реке на дубини од око 100 метара.

Оставите Коментар