Некадашњи Милошевићев телохранитељ открио детаље тајног састанка

Некадашњи председник Савезне Републике Југославије Слободан Милошевић понудио је тадашњем црногорском председнику Милу Ђукановићу да бира функцију у заједничкој држави како би га одвратио од отцепљења Црне Горе.

Некадашњи Милошевићев телохранитељ Горан Пајић тврди да је председник СРЈ у циљу опстанка СР Југославије био спреман да се одрекне одређених позиција и да је због тога понудио Ђукановићу да бира да ли жели да буде председник или премијер СРЈ, али је Мило одбио.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Милошевићев предлог Ђукановићу је предочио оперативац који је тај задатак требало да обави мимо знања тадашњих руководилаца Службе државне безбедности Јовице Станишића и Вукашина Мараша који су чинили све што је било у њиховој моћи да до договора Милошевића и Ђукановића не дође.

– Према налогу Слободана Милошевића тадашњи заменик савезног министра унутрашњих послова отишао је у Црну Гору. Пошто су Јовица Станишић и Вукашин Мараш пумпали Ђукановића како Милошевић има лоше конотације према њему и како ће га убити, поента је била да њих двојица не сазнају да је неко стигао до Ђукановића – рекао је Пајић гостујући на Хепију.

Ђукановића плашили да ће га Милошевић убити

Пајић тврди да је после тајног сусрета у Подгорици Ђукановић долазио два пута у Београд иако су га Станишић и Мараш саветовали да не иде јер ће га Милошевић убити.

– Био сам и лично присутан кад је крајем 1998. године дошао на Савет за националну безбедност. Био је видно уплашен кад је нулазио јер смо ми тражили да његово обезбеђење остане напољу – рекао је Пајић и додао да се Милошевић све време залагао да одржи постојање СРЈ без обзира на то што Мило није прихватио понуду.

Оставите Коментар