Тањи Тепић Росић, ћерки мајора Милана Тепића, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић уручио је статуу поводом обележавања 29. годишњице од смрти овог народног хероја.

Министар Ђорђевић рекао је да српски хероји не смеју бити заборављени и да ресорно министарство, обележавањем свих значајних датума у историји, негује сећања на њих, истичући да таква традиција треба и мора да се преноси и на будуће генерације.

„Јуначки подвиг Милана Тепића, који је приликом дизања у ваздух складишта наоружања, свесно жртвовао свој живот за част и одбрану српског народа не сме да се заборави. Ово је најмање што можемо да урадимо за једног таквог хероја, чиме показујемо поштовање и захвалност. Његово дело веће је од свих нас, оно је немерљиво“, рекао је Ђорђевић.

Како је навео, Србија је тада изгубила храброг и часног официра, узорног и поштеног грађанина и одважног војника.

„Такви хероји, који су одредили карактер и судбину нашег народа се не рађају сваког дана“, истакао је министар.

Он је подсетио да је 2017. године откривен споменик Милану Тепићу у Београду на Дедињу као признање, али и вечно сећање на историју и истину која не сме да се заборави.

„Србија је штитећи истину о човеку који је одлучио да оде у легенду, праведнија и боља држава, јер је одала признање јунаку који то заслужује“, закључио је Ђорђевић.

Тепић је 19. новембра 1991. године постхумно одликован „за изванредан подвиг у борби против непријатеља приликом њиховог напада на касарну ЈНА у Бјеловару“ и проглашен народним херојем Југославије.

Оставите Коментар