На интернету се појавио узнемирујући снимак на коме се види мушкарац, а претпоставља се да је реч о азербејџанском војнику, који тврди да је погубио јерменског цивила.

  • Пријатељи, тамо је јерменска њушка – наводи он, показујући на бели аутомобил са јерменским таблицама.
  • Ја сам га убио – додао је.
  • Одсечемо им руке, тако да не подижу оружје. Нека им то буде лекција – прича он, док камерман покушава да сними тело убијеног човека на предњем седишту.

Инцидент се догодио само неколико дана након видео снимка који приказује азербејџанске војнике који одрубљују главе старијем мушкарцу у Нагорно-Карабаху, који је изазвао негодовање корисника друштвених мрежа.

„Амнести Интернешенал“, невладина организација за људска права, објавила је у четвртак да је ауторизовала 22 видео записа који потичу из сукоба, а који приказују погубљења, злостављање затвореника и скрнављење тела оних који су умрли.

Изопаченост и недостатак хуманости забележени у овим видео записима показују намерну намеру да се нанесе коначна штета и понижење жртвама, што представља очигледно кршење међународног хуманитарног права, рекао је Денис Кривошејев, шеф истраживања „Амнести Интернешенал-а за Централну Азију.

Оставите Коментар