Јелена Анасоновић, један од организатора протеста „1 од 5 милиона“, открила је да је идеја новинарке Татјане Војтеховски била да се испред зграде РТС-а запали новогодишња јелка вредна 83.000 евра.

  • Након 29. децембра, број грађана се полако смањивао, па смо решили да покажемо одлучност. Медутим, свака наша идеја је била саботирана од политичара и Војтеховске, самим тим су протести постајали досадни. Једна од њених идеја била је да се запали јелка испред РТС а, она јелка од 83.000 евра. Ми смо рекли да је то превише радикално. Тада су јаја предложили Јанко Веселиновић и Војтеховска, а ми смо то дочекали спремни јер смо већ имали идеју и да направимо омаж деведесетим, да донесемо картон јаја да се „испили истина испред РТС-а“. Хтели смо да направимо перформанс који ће бити запажен, а неће ником штетити – истакла је Анасоновић у интервјуу.

Како каже, договор је био да позив грађанима „јајима на РТС“ објаве на мрежама, али „одједном су се сви у групном чету правили луди и то вече пред протест, након стотина порука и позива Војтеховске и Стефана, натерали су је да то окачи.

  • Међутим, Војтеховска ником од јавних личности није пренела шта је договар, чак ни Банету. Уследиле су реакције јавних личности, мреже су експлодирале. Таговали су ме и критиковали Сергеј, Којо, сви… Када сам их позвала да стану у моју заштиту, Татјана и Стефан су се правили луди, написала ми је „да не драмим“ и да ће Бане написати да се не носе јаја. Инсистирала сам да стану у моју заштиту, осећала сам се злоупотребљено. Позвала сам Банета, расплакала се, рекла сам да окупи све познате да ме изрешетају и престану после тога. Назвала сам Сергеја, он је рекао да много летим. Којо, та глумчина коју сам поштовала целог живота, критиковао ме је, а ја нисам била сама одговорна за све. Касније сам сазнала да њему Војтеховска никада није рекла за план с јајима и да је то била само још једна од њених манипулација. Она ми је на крају рекла да морам да се носим с притиском, али то је био линч, а не притисак, а они су се правили луди – испричала је једна од организатора протеста „1 од 5 милиона“.

Оставите Коментар