Покушај актуелне црногорске власти да се историја Црне Горе прекроји све више се представља у театар апсурда, а последњи примјер јесте постављање билборда са поруком „Никад више 1918“ са све грбом на којем се налази тробојка.

Подсјећамо, иста ова власт је ту тробојку протјерала из државних симбола Црне Горе. Ипак, не може се побјећи од истине, па се тако на грбу који је користио „зеленашки покрет“ налази управо тробојка.

Такође, на том грбу порука „За право, част и слободу Црне Горе“ исписана је на ћирилици, а сви знамо да је то писмо на удару актуелне власти, која се сматра идеолошким наследником присталица тзв. Божићног устанка.

Билборд у Подгорици, Фото: in4s.net
Билборд у Подгорици, Фото: in4s.net

И овог пута се, међутим, показало да не може побјећи од историјских чињеница, колико се год неко трудио да их фалсификује.

Читаву ову ситуацију коментарисао је и политички аналитичар Небојша Бабовић.

„… Апсурд ових који данас куну 1918, је што машу заставом на којој су тробојка и ћирилица, двије ствари којих се гнушају.И збиља, како ће просјечни подгорички новинар, који редовно пише о српским заставама у Беранама, протумачити то што се на барјаку Крсте Зрниног налази – тробојка?“, навео је Бабовић на свом ФБ профилу.