Одлуком председника Српске Деснице Мише Вацића основан је Савет за развој малих и средњих предузећа, чији ће председник бити Милош Килибарда.
Килибарада има десетогодишње искуство у банкарском сектору, у области привреде, а тренутно обавља функцију помоћника директора банке Поштанска штедионица, у филијали Београд 1.
„Развој малих и средњих предузећа би требало да постане будућност Србије. Само на тај начин можемо повећати степен запослености, са посебним акцентом да помоћ треба да буде приоритетно омогућена младима који су одлучили да остану у местима својих рођења, и да се на тај начин побољшава и економска стабилност сваког дела Србије. Као Савет Српске Деснице, залагаћемо се да мала и средња предузећа добију помоћ од државе у виду што повољнијих кредита, са акцентом на кредите за почетнике, а такође сматрамо да је потребно донети одлуку која се огледа кроз субвенције односно одлагање плаћања обавеза држави за првих годину дана пословања“, рекао је Милош Килибарда додајући да Српска Десница има јединствена програмска решења која ће у наредном периоду бити презентована јавности.

ФОТО: Српска Десница


Председник Српске Деснице казао је да је Килибарда „прави човек, на правом месту“, јер има практично искуство, што је најважније, при идентификовању проблема са којим се сусрећу предузетници у пословању.

ФОТО: Српска Десница


„Савет за развој малих и средњих предузећа је основан како би се сагледали актуелни проблеми и да би, анализирајући све проблеме дефинисали приоритете и подигли ниво сарадње између привредика и државе у решавању истих. Циљ је да се направи дугорочни план решавања и превазилажења свих потешкоћа у пословању, као и да се побољша пословни амбијент. Српска Десница посебну пажњу посвећује подршци малим и средњим предузећима, јер сматрамо да је управо то основ националне економије.“, закључио је Вацић.

Оставите Коментар