Председник Србије Александар Вучиц́ изјавио је да је највец́а грешка Запада то што је најавио слање тенкова Украјини јер су тим потезом ујединили руски народ, као нико пре.
– Највец́а грешка Запада је то што је најавио слање тенкова, а поготово немачких, Украјини. Они су ујединили руски народ, као нико пре. У једном дану су ујединили Русе – поручио је Вучиц́ у Скупштини Србије током расправе о извештају Владе Србије о Kосову и Метохији.

Kада је реч о сарадњи са Русијом, председник Србије је указао да је један од ретких који се састао у септембру у Уједињеним нацијама са руским шефом дипломатије Сергејем Лавровом и да је због тога оштро критикован на Западу. Он је додао да поштује Русију, али јој не служи, вец́ служи само Србији.

Наставком сарадње са Москвом и неувођењем санкција, нисам бранио Русију, вец́ српску слободу да имамо своју политику и свој став, то је била наша одлука, истакао је Вучић.

Рекао је да је Русија лакше изашла на крај са санкцијама, него што су многи очекивали, али је додао да им сигурно није лепо што су им уведене санкције. Повлачење инвестиција је језиво, навео је Вучић и поновио да се Русија добро снашла, али да санкција имају огромног утицаја.

– Што се наш тиче, Бога молимо да мир завлада што пре.Сваки наставак рата – ми награбусисмо. Нико нец́е да нас трпи, и не само због неувођења санкција, вец́ и да се Путин не би позвао на косовски преседан – навео је председник Србије.

Оставите Коментар