Директорат цивилног ваздухопловства је на основу реципроцитета донео меру којом се забрањује слетање авиона „Монтенегро ерлајнса“ на београдаки аеродором “Никола Тесла”

Претходно је Влада Црне Горе донела одлуку о отварању граница своје земље за чак девет држава међу којима нема Србије, сазнаје незванично “Блиц”. У образложењу ове одлуке, стоји да како је наведена мера и даље на снази, држављанима Србије је онемогућен улазак у Црну Гору.

„Насупрот томе, у складу са Одлуком о изменама и допунама Одлуке о проглашењу болести КОВИД – 19 изазване вирусом САРС-КоВ-2 заразном болешћу уклоњена су ограничења за улазак страних држављана, укључујући и држављане Црне Горе, у Републику Србију.Имајући наведено у виду, принцип реципроцитета у кретању путника између две државе је озбиљно нарушен, што непосредно утиче на реципроцитет у обављању редовног авио-превоза из члана 13. став 1.

Правилника о издавању одобрења страном авио – превознику за обављање међународном јавног авио-превоза са Републиком Србијом, и то на штету авио- превозиолаца регистрованих у Републици Србији“, наводи се образложењу.

Kако сазнајемо, на београдски аеродром управо је слетео један авион „Монтенегро ерлајнса“ са 115 црногорских студената. Kако одлука Директората важи од сутра, студенти ће моћи да остану у Србији.

Оставите Коментар