Посланици Демократског фронта (ДФ) Милун Зоговић, Андрија Мандић и Милан Kнежевић задржани су у полицији.
По оцени тужилаштва, Зоговић је осумњичен за напад на службено лице у вршењу службене дужности, а Мандић и Kнежевић за спречавање службеног лица у вршењу службене дужности.

Свој троијици се на терет ставља да су напали односно спречавали да ради Ивана Брајовића. Њих тројица су у притворским просторијама подгоричког Центра безбедности.

Њих тројица и ухапшени су синоћ након инцидента у Скупштини направљеног након гласања о Предлогу закона о слободи вјероисповијести.

Поред њих синоћ су ухапшени и посланици ДФ Славен Радуновић, Милутин Ђукановић, Бранко Радуловић, Небојша Медојевић, Страхиња Булајић, Будимир Алексић, Марина Јочић, Бранка Бошњак, Предраг Булатовић, Љиљана Ђурашковић, Александра Вујичић, Вељко Васиљевић и Јован Вучуровић. Међу приведенима су били и Михаило Чађеновић, Зоран Булатовић, Kоча Ђуришић, Дејан Гојковић и Душан Kнежевић.

Председник Савјета за грађанску контролу рада полиције Александар Саша Зековић казао је да за остала приведена лица нема елемената бића кривичног ђела и да су пуштени кући након узимања изјаве.

Суд за прекршаје оцијениће да ли су посланици ДФ Марина Јочић, Небојша Медојевић и Бранко Радуловић починили неки прекршај у пленарној сали Скупштине.

  • Сва остала лица након узимања изјава, њих 19 пуштено је кући – рекли су из Савета.

Оставите Коментар