Неколико сандука оружја недавно је нестало из касарне коју Албанци зову „Адем Јашари“ код Косова Поља, а страхује се да су пушке и муниција завршили код терористичке групе Б13, која планира да изведе низ напада на српско становништво севера КиМ.

– Нестало је неколико сандука пушака и муниције, о томе су нас обавестили извори из Приштине. Те пушке су Албанци добили од својих војних савезника са Запада. Познато је да се ова група и раније на исти начин наоружавала – каже извор.

О свему су обавештени Рамуш Харадинај, Хашим Тачи и Кадри Весељи. Старешине из касарне су започеле истрагу, али је из Приштине стигла наредба да се све обустави.

Припадници Б13 наређења примају од поменуте тројке политичара и ратних злочинаца. Напади на Србе би требало да уследе уочи покушаја анексије Северне Митровице, о чему је први јавно проговорио Агим Бахтири, градоначелник Јужне Митровице.

Напади могу бити изведени уочи избора на КиМ 6. октобра или након тога, каже извор из Приштине.

– Досадашњи ток кампање обележиле су запаљиве изјаве албанских политичара, управо оних који стоје иза ове организације – закључује извор.

Оставите Коментар