Званичници верују да је јутрошња експлозија у центру Нешвила била намерно изазвана, рекао је портпарол полиције Метро Нешвил
На краткој конференцији за новинаре, портпарол Дон Арон рекао је да се јединица за експлозивна средства упутила у центар града због позива о сумњивом возилу када се око 6:30 ујутро десила експлозија.

  • Верујемо да је експлозија изазвана намерно – рекао је Арон.

Три особе су превезене у болницу са лица места, али ниједна није у критичном стању, изјавио је портпарол ватрогасне службе Џозеф Плезант.

Инцидент је под истрагом више агенција, како локалних тако и савезних, укључујући ФБИ и АТФ, рекао је Аарон. Полиција и патрола аутопута у Тенесију спроводе заустављање аутомобила на подручју ради истраге. Пролаз кроз међудржавне у близини подручје биће ограничен, рекао је он.

Очевидац Бак Мекој рекао је за медије да се експлозија догодила тик испред његове куће, услед чега су му били поломљени сви прозори. „Цела улица је била у пламену“, рекао је он. „Била су три аутомобила овде која су потпуно уништена.“

Мекој је рекао медијима да је, када је погледао напољу, дрвеће пало, а сломљено стакло било је свуда. Видео је људе како панично беже из својих станова са својим животињама. Ватрогасци су му рекли да се што даље удаљи од тог подручја.

  • На Другој авенији једноставно није остало ништа – закључује Мекој.

Оставите Коментар