Возач аутобуса у Италији, мигрант пореклом из Сенегала ухапшен је након што је запалио сопствено возило са преко педесеторо деце којима је преходно везао руке.

Мигрант стар 47 година рекао је да је разлог за монструозни напад то што Италија више не прима мигранте који покушавају да преко Медитерана дођу у ту земљу. Наиме мигранти који криминалним путем долазе у Европу повремено умиру када им се преврну бродови.

„Нико неће преживети“ рекао је Сенегалац према изворима из полиције. „Викао је зауставите смрт на мору, извршићу масакр“ каже Марко Палмиери потпарол полиције.

Мушкарац чије је име Ousseynou Sy возио је 51 дете из њихове школе на спротски турнир у близини града Кремона када је почео да прети и витла ножем.

Мука је трајала 40 минута, а мигрант је возио оближњим Миланом, вичући из аутобуса, након чега је аутобус пун деце закуцао у атомобил на путу, како не би био заустављен на полицијској барикади даље на путу.

Након што је возило заустављено мигрант је полио аутобус са бензином и запалио га, са намером да спали децу која су вриштала унутар возила. Срећом брзом реакцијом полиције разбијени су прозори и деца су успела да изађу напоље.

„Право је чудо да је избегнут масакр“ рекао је Франческо Греко јавни тужилац у Милану. „Карабињери су брзо блокирали аутобус и избукли децу напоље. Разбили су прозор и спасили 51 дете“.

Једно дете које је било у аутобусу рекло је новинарима да је мигрант претио да ће их сваког понаособ полити бензином и запалити. „Везао нам је руке и претио нам да ће нас ако се мрднемо запалити“ рекло је истраумирано дете.

Мигрант је непрестано деци понављао теорију завере да је нова десно оријентисана власт крива за то што се даве мигранти који илегално покушавају да упадну на територију Италије.

НВО које подржавају масовну миграцију нису се огласиле о овом случају про-мигрантског терористичког напада којим је мигрант желео да терором наметне политику „отворених граница“ Италијанима.

Снимак када је аутобус ударио у блокаду можете погледати на следећем снимку:

Сенегалски мигрант је до напада био пример такозване успешне интеграције. Већ дуги низ година живи у Италији, добио је држављанство те земље и редован посао.

--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here