Проф. докторка Даница Грујичић, директорка Института за онкологију и радиологију је, на трећој Веб конференцији говорила, између осталог, и о легализацији марихуане.

  • Ако мене питате никад. Мислим да је то велико зло. Морам да похвалим председника САД Доналда Трампа. То је први председник Америке који је први јасно и гласно рекао ко у непријатељи САД. Нису ни ИСИС, ни Ал Каида већ нарко-картели Јужне Америке. Знајући колико је та пошаст узела маха, он је први који је ставио прст на чело и то рекао јавно – навела је докторка Грујичић.

Како је истакла, тако би требало и ми да размишљамо.

  • Они који су у стању да продају то ђубре да би од наше деце направили мороне су већи зликовци за мене од Менгеле, Хитлера и осталих – навела је она.

Говорећи о вирусу короне др Грујичић истиче да до тежих симптома долази онда када вирус има способност да паралише дисајни центар, чиме се јавља краткоћа даха и долази до слабости дисајне мускулатуре, као и да пацијенти са централним нервним обољењима нису у ризику више него било који други пацијенти.

Ипак, ако буде пронађена вакцина против корона вируса, онда ће се посебно разматрати шта са овим пацијентима.

  • Пацијенти који су оперисали туморе на мозгу неће моћи да приме активну, односно живу вакцину годинама. Сматра се да лоше утиче на њихов централни нервни систем и да су подложнији негативној реакцији на живу вакцину. Они ће моћи да приме само мртве вакцине – истакла је.
--

Leave a Reply