НАПАД украјинских снага на стамбене четврти Херсона и Изјума је ратни злочин, изјавио је данас портпарол Министарства одбране Русије, генерал-мајор Игор Конашенков.

Према његовим речима, током протекле ноћи украјинска страна је ракетама „Точка-У“ напала стамбене четврти обласног центра Херсон и града Изјума у украјинској Харковској области.

Додао је да су украјинске снаге Херсон гађале и из вишецевних ракетних бацача.

– Неселективни ракетни напад кијевског националистичког режима на стамбене четврти Изјума и Херсона представља ратни злочин и најгрубље нарушавање међународног хуманитарног права – рекао је руски генерал, преноси Спутњик.

Конашенков је додао да је циљ напада Украјине била градска болница у којој је смештен и руски медицински одред, који указује помоћ житељима Харковске области.

Према његовим речима, противваздушни ракетни комплекси Русије су над Херсоном оборили две ракете „Точка-У“ и 12 ракета испаљених из вишецевних бацача велике снаге.

– Фрагменти једне од оборених украјинских ракета “Точка-У“ пали су у Шевченковски парк – рекао је Конашенков.

Генерал је рекао и да је руска војна авијација у протекла 24 сата погодила 67 украјинских војних објеката и 55 локација на којима су концентрисане противничке снаге.

– Ликвидирано је више од 300 украјинских националиста, око 40 јединица технике, два складишта наоружања и шест управљачких пунктова – рекао је Конашенков.

Оставите Коментар