Фокс њуз, америчка телевизија која је до неки дан свесрдно подржавала Доналда Трампа, јуче је напрасно прекинула пренос прес-конференције Трампове портпаролке.

Кејли Меканани јуче је одржала прес-конференцију у двоструком својству – портпаролке Беле куће, али и Трампове кампање. Иако су све релевантне америчке ТВ куће (укључујући Фокс њуз), баш као и агенција АП, објавили како је на председничким изборима победио демократски кандидат Џозеф Бајден, Трамп и даље не признаје пораз те најављује правну битку.

„Постоји само једна странка у Америци која покушава држати посматраче изван просторија у којима се броје гласови. Та странка је Демократска партија. Таква позиција се не заузима кад желите поштене изборе. Не противите се истрази гласања кад желите поштене изборе. Не противите се нашим напорима да избори буду транспарентни кад желите поштене изборе. Такве позиције заузимате кад желите превару и кад поздрављате илегално гласање“, рекла је она на прес-конференцији.

У том тренутку Фоксов водитељ Нил Кавуто напрасно се убацио у пренос уз речи: „Мислим да овде морамо бити врло јасни. Она оптужује другу страну да желе превару и поздрављају илегално гласање. Ако нема више детаља којима би подупрла те тврдње, не могу у доброј вери наставити да приказујем ово.“

„Желим да се уверим да можда имају неких доказа за такве тврдње. Ово је експлозивна оптужба, тврде да друга страна намешта и вара. Ако изнесе доказ, вратићемо пренос“, додао је.

Оставите Коментар