Сутра ујутро трамваји на линији 11 и 12 почињу редовно да саобраћају преко Савског трга, рекао је заменик градоначелника Горан Весић, гостујући на каналу „Вести” ТВ Пинк.

– Београду на води који иначе уређује Савски трг треба још око 15 до 20 дана да заврше трг, пусте још једну саобраћајну траку, посаде зеленило и дрвеће тако да ћемо до краја фебруара имати уређен Савски трг – казао је Весић.

Он је подсетио да од данас почиње примена Закона о буци.

– Имамо мераче буке, то су апарати које смо купили за Kомуналну милицију, дозвољена бука износи 65 децибела а комунални полицајци могу на лицу места да измере буку, забране емитовање музике, одузму средства са којих се бука емитује, наплате казну која износи 200.000 динара и верујем да ће то решити проблем буке. То је био један од највећих проблема Београда, много грађана се жалило и ја сам обећао суграђанима да ће то бити решено. Сплавови ће такође морати да буду уређени, неће моћи да емитују музику преко дозвољеног нивоа а подсетићу и да смо донели одлуку о плану постављања сплавова тако да ће власници почети да плаћају то што користе. Није наш циљ да отерамо сплавове или да се обрачунавамо са људима са сплавова већ је мој циљ да они нормално раде, зарађују и плаћају своје запослене али и да поштују своје комшије. Београд се препознаје по сплавовима и док сам ја у Београду град се неће обрачунавати ни са ким већ ћемо радити тако да заштитимо грађане а да они који имају своје објекте могу нормално да раде – казао је заменик градоначелника.

Оставите Коментар