Председник Србије Томисалав Николић најавио је у изјавама за београдске медије да ће новоизабраном председнику Америке Доналду Трампу упутити званични позив да посети Србију, оцењујући и да ће његов избор у великој мери променити физиономију света.

Николић је у изјави за данашњи „Ало“ рекао да очекује да ће после ове промене Србија бити третирана равноправно са другим држава у региону.

Николић каже за београдске медије и да ће Трампу у наредних неколико месеци упутити позив преко амбасадора САД у нашој земљи.

– Трамп има своје приоритете и сигуран сам да ће доћи кад га будем позвао. Трамп ће вероватно прво посетити стратешке партнере. Ми ћемо доћи на ред – рекао је Николић.

Он је навео да су позиви у посету у овом тренутку куртоазни и да ће их сигурно добити од 100 земаља.

– Битно је само да део своје предизборне реторике претвори у дела да би се тако свет који је под утицајем САД променио. Трамп ће прихватити позив, јер је човек који зна грешке претходних председника у односу на Србију – рекао је Николић.

Он истиче да председницку посету треба организвоати на највишем нивоу и да то не може да ради ниједно министраство.

– Ми ћемо сигурно у наредних неколико месеци упутити Трампу позив преко амбасадора САД у Србији тако да он у својој агенди има то на уму – истиче Николић.

Он је за „Ало“ оценио и да отворена радост у многим земљама и начин на који су светски медији известавали о победи Трампа „говори о свести свих народа да ће тај догађај у великој мери променити физиономију света“.

– Политика коју је најавио нови амерички председник ће по свој прилици бити преусмерена са одржавања доминације у међународним односима на јачање националне економије, борбу против корупције и стварање нових радних места – сматра Николић.

Према његовим речима, тренд окретања националном започео је са Брегзитом и шири се Европом незаустављивом брзином.

– Након ове промене очекујем да ћемо бити третирани равноправно са другим државама у региону и да ћемо после висе деценија имати прилику да спроводимо политику мира сарадње у складу са нашим легитимним интересима – истакао је Николић за „Ало“.

Прочитајте још: НЕВЕРОВАТНА ИСПАЛА АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Ја сам најпаметнији – подршка за Хилари! (ВИДЕО) 

ПАЗИ ШТА ЖЕЛИШ: Ево шта је Девенпорт рекао након “рибања“ у Скупштини… 

ОБАМА ПОДВИО РЕП: Погледајте како је изгледао сусрет љутих противника! (ВИДЕО)

Извор: Танјуг