Председник Покрајинског одбора Покрета социјалиста у АП Војводини и народни посланик Бојан Торбица упитао је данас Ненада Чанка докле ће се стидити свог крајишког порекла и чињенице да је прекодрински Србин и докле ће због тога константно вербално нападати своје сународнике. Јасно је да би Ненад Чанак продао и душу ђаволу само када би могао да буде потомак лозе Хабсбург или неке друге аустроугарске племићке лозе, али истина јесте да је Ненад Чанак потомак честитих крајишких домаћина који су вековима живели подно планинског врха Мисије и планине Поштак у маленом личком селу Зрмања Врело.

Едипов комплекс који Ненада Чанка доводи на ивицу мржње и зависти према не само својим мушким прецима који га нераскидиво вежу за лички крш, већ према свим Србима који живе западно од реке Дрине поприма забрињавајући облик. Забрињавалући у смислу да је срамно и жалосно што Ненаду Чанку и Лиги социјалдемократа Војводине у овом тренутку највише смета то што Србија финансијски помаже српски народ у Републици Српској. Срамно је и жалосно и то што је помоћ српском народу у Републици Српској за Ненада Чанка и његове Лигаше погубан пројекат, а не нормалан однос матице према својим сународницима у региону. Срамно је и жалосно што је за Ненада Чанка Република Српска очигледно геноцидна творевина, а не гарант за опстанак наших, али и његових сународника западно од Дрине.

Позивам Ненада Чанка да превазиђе све своје комплексе, да се помири са својим крајишким коренима, а ја сам спреман да га одведем у нашу Лику, на Тромеђу, у Врело Зрмање како бих га измирио са својим коренима.

Оставите Коментар