На институту Торлак данас ће вакцину Спутник Ве произведену у Србији прва примити директорка Института за онкологију и радиологију Србије др Даница Грујичић.

Грујичић ће у 13 часова на Институту за вирусологију, вакцине и серуме примити прву дозу вакцине и уједно бити прва у Србији која прима руску вакцину произведену на том Институту.

  • Ово је доказ да су све оне приче које су причане о Торлаку лаж, да нит је пропао, нит је продат, нити су сви стручњаци отишли. Ово су направили наши стручњаци и млади и стари који су ове младе научили. То је велики број стручњака који су остали у овој земљи и који су направили ову вакцину – истакла је др Грујичић.

Др Грујичић је додала да је изузетно поносна и сматра да је ово само почетак обнове Торлака, који постоји скоро 100 година и да треба у њега уложити и завршити са свим антивакциналним причама.

  • Све младе позивам да приме нашу Торлакову вакцину, шта ће вам понижење с ковид пропусницама! Корона вас штити од респиратора, од тешких облика болести, корона ће за вас бити један обичан грип! – рекла је др Грујичић.
  • Лепо је имати фабрике, али молим државу да у Торлак уложи 50 милиона евра и да задржимо младе људе који овде већ раде и да наставе са производњом за нашу децу и наше људе! – додала је докторка.

Открила је да је није било у медијима док се не вакцинише, а чекала је нашу Торлакову вакцину.

Производња руске вакцине Спутник Ве у Србији почела је у јуну, а руски институт за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ одобрио за употребу 550.000 доза вакцине „Спутњик Ве“, које су произведене на Торлаку до 13. августа.

Вакцине Спутњик Ве произведене на Инстутуту „Торлак“ у Београду, данас су добиле дозволу за употребу од националног регулатора Агенције за лекове и медицинска средства, потврдио је за Тањуг министар у Влади Србије Ненад Поповић.

  • То значи да ће вакцине Спутњик Ве “мејд ин Србија“ од данас почети да се користе на вакциналним пунктовима широм Србије – рекао је Поповић, који је и председник Медувладиног комитета за сарадњу са Русијом.

Оставите Коментар