Савезне америчке државе Мисисипи и Тексас последње су у низу америчких држава које укидају обавезно ношење заштитних маски током пандемије вируса корона.

Гувернер Мисисипија Тејт Ривс рекао је да ће укинути меру обавезног ношења заштитних маски, као и сва пословна ограничења у вези са вирусом корона, указујући на побољшану ситуацију у тој држави након што је Тексас предузео сличан корак.

„Од среде укидамо све обавезне мере у вези са ношењем маски и предузећа ће моћи да раде у пуном капацитету без икаквих државних прописа“, навео је Ривс на Твитеру.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

„Број нових случајева и хоспитализованих су стрмоглаво пали и вакцина се брзо дистрибуира. Време је!“, нагласио је он.Гувернер је рекао да је у уторак потписао да се тренутно важећа ограничења замене препорукама почев од среде, са изузетком правила које ограничава попуњеност капацитета затворених дворана на 50 одсто, као и ограничења у вези са школама.

Он је грађанима препоручио да поштују физичку дистанцу, носе маске и поштују друге здравствене смернице усред пандемије, док је здравствени званичник Томас Добс нагласио да се и даље препоручује онима који имају 65 и више година да избегавају окупљања док не приме вакцинупреноси РТ.

У Тексасу ће бити укинута одлука о обавезном ношењу маски и све фирме ће почети да раде пуним капацитетима од идуће недеље, најавио је нешто раније гувернер ове америчке државе Грег Абот.

„Време је да 100 одсто отворимо Тексас“, рекао је у уторак гувернер Тексаса из редова републиканаца.Тексас је највећа америчка држава која је укинула одлуку о обавезном ношењу маски а Абот се, наводи Си-ен-ен, због те мере изречене прошлог јула, суочио са критикама своје странке.

Гувернер је навео да је укинуо ограничења у граду Лабок у западном Тексасу.

„Ковид није изненада нестао, али државне забране више нису потребне“, рекао је Абот.Још неколико савезних држава укинуло је раније обавезу ношења заштитних маски, а међу њима су Флорида, Ајова, Монтана…

Оставите Коментар