Син америчког председника Доналда Трампа, Доналд Трамп Јуниор, објавио је данас слику мапе предвиђања електорског изборног резултата, односно како би све земље света гласале на америчким изборима, на којој се види да је Kосово део Србије.

  • У реду, коначно сам стигао да израдим карту предвиђања електроског изборног резултата – написао је Трамп Јуниор у објави на Твитер налогу.

Син америчког председника објавио је слику мапе света на којој се види да је Kосово део Србије.

Према Трампу млађем скоро све земље света, изузев Kине, Индије и Мексика електорске гласове дале би Доналду Трампу, а Србија је представљена на слици са Kосовом у свом саставу.

Сједињене Америчке Државе данас бирају председника на изборима на којима су кандидати за четворогодишњи мандат у Белој кући актуелни председник, републиканац Доналд Трамп (74) и демократа, бивши потпредседник Џозеф Џо Бајден (77.)

Избори, чији исход с нестрпљењем ишчекује цела планета, јер ће трасирати пут не само Америке у наредне четири године, већ и утицати на будућа светска дешавања, већ сада улазе у историју, јер је рекордних више од 95 милиона Американаца искористило право да гласа раније, лично или поштом, што је око 40 одсто уписаних у бирачки списак.

Оволики одзив на раном гласању, промена је без преседана, изазвана пре свега забринутошћу због ширења корона вируса и заинтересованошћу грађана за изборе.

Иако према најновијим анкетама Бајден убедљиво води, треба имати у виду да 2016. готово ниједно истраживање није најавило победу Доналда Трампа, као и чињеницу да је, због специфичности америчког изборног система, тада он победио већином у Електорском колеџу, иако је Хилари Kлинтон освојила на изборима три милиона гласова више.

--

Leave a Reply