ДОНАЛД Трамп назвао је себе националистом и позвао сународнике да ту реч у његовом случају схватају као ознаку за човека који „интересе земље држи на првом месту“.

На митингу у Тексасу, на којем је наступио, додатно је образложио:

„Знате да постоји реч која је постала помало старомодна. То је реч – националиста. Ми тобоже не би требало да користимо ту реч. А знате ли – ко сам ја? Ја сам националиста. Националиста! Користите ову реч!“.

Телеканал NBC директно је преносио Трампов тексашки наступ, у којем је он ово изговорио док је подсећао да његова администрација од самог почетка има интересе Америке за приоритет.

На истом митингу је, иначе, рекао и ово:

„Радикалне демократе желе да време врате уназад – да власт врате корумпираним глобалистима гладним власти. А знате ли ко су глобалисти? Глобалиста је човек који жели да свету буде добро не бринући о нашој земљи. Нама то не одговара!“

Можда је и у овоме одгонетка зашто је Трампов рејтинг кренуо нагоре.

Аналитичка америчка агенција Gallup poll објавила је резултате свог истраживаења које је показало да је за последњих 12 година рекордан број Американаца (38 одсто) задовољно стањем у земљи. А истовремено: да се Трампов лични рејтинг подигао до 45 одсто.