Бивши амерички председник Доналд Трамп рекао је да је могао да спречи рат између Русије и Украјине да је прошле године био на месту шефа државе.

Према његовим речима, његова личност на месту председника није дозволила да се овај рат распламса.

„Као што сам раније рекао, ово (руска инвазија на Украјину – Би-Би-Си) се никада не би догодило. Русија никада не би извршила инвазију, Путин никада, никада, не би извршио инвазију“, рекао је Трамп обраћајући се својим присталицама у Њу Хемпширу, где је одржао први митинг у кампањи коју је најавио пре неколико месеци.

Трамп је рекао да и сада може да реши ову кризу за 24 сата.

Према његовим речима, оно што се догодило је апсолутно страшно.

„Градови су сравњени са земљом. Људи, то је у милионима. Могли би бити милиони више. Ко зна када је читав град бомбама збрисан са лица земље?“

Трамп је и раније говорио о сукобу у Украјини. Прошлог четвртка, у објави на друштвеној мрежи Truth Social, написао је да би снабдевање Украјине тенковима могло на крају довести до нуклеарног рата. Трамп је рекао да се руски рат против Украјине може и треба окончати много брже, али није улазио у детаље, како он то види.

Трамп, кога су његови противници током председничког мандата оптуживали да није довољно строг према Русији и Владимиру Путину, више пута је критиковао Бајденову администрацију због њених поступака у помагању Украјини у прошлости.

Оставите Коментар