Носиоци ауторских права покојне поп звезде Принца могли би тужити Доналда Трампа након што је објављено да је била пуштена песма „Purple Rain“ током његовог скупа недавно одржаног у оквиру предизборне кампање.

Тачније, ова песма, један од најпознатијих синглова наведеног музичара, кориштена је током Трампове кампање у Минаполису. Међутим, ово није први пут да је актуелни лидер САД-а упозорен да не користи музику без одобрења.

На службеном рачуну покојног Принца на Твитеру објављена је фотографија писма, датираног пре тачно годину, а које је, како се чини, потврдило да се председников тим обавезао да више никада неће користити музику овог кантаутора.

Такође, у напомени уз писмо стоји врло јасна порука: „Носиоци ауторских права Принца никада неће дати дозволу председнику Трампу да користи његове песме.“

Упркос бројним упозорењима, хит „Purple Rain“ се могао чути са звучника током најновијег митинга контроверзног америчког лидера. Доналд Трамп још увијек није коментарисао овај случај, а према писању страних медија прети му и тужба.

Интересантно је да предсједников тим има хисторију употребе музике без одобрења. Прошле године Риханна се противила кориштењу њеног хита „Don’t Stop The Music“ из 2007. године за време једног од скупова, док је Фарел Вилиамс издао упозорење да се не користи његов сингл „Happy“ у политичке сврхе.

Leave a Reply