Ерик Трамп, син републиканског кандидата за председика САД Доналда Трампа прогласио је на Твитеру победу у Пенсилванији.

  • Победили смо у Пенсилванији – навео је он на Твитеру.

Ова држава важи за једну од три одлучујуће када су у питању резултати америчких председничких избора. До сада је у овој савезној држави пребројано 85 одсто гласова.

Иако нису сви гласови пребројани, Трампов син се огласио на Твитеру и објавио победу. Само неколико минута по објављивању да су победили у Пенсилванији, Твитер је ову објаву означио неприкладном, пошто резултати још нису званични.

Ерик Трамп такође тврди да су пронађени спаљени и сакривени бирачки листићи, сугреришући тако да су „избори покрадени“.

На Твитеру је поделио и објаву из опис „Спаљују 80 Трампових листића“, али она више није доступна да се погледа.

Син актуелног председника САД се такође обратио и новинарима у Филаделфији и том приликом је оптужио демократе да покушавају да варају на изборима.

  • Ово је превара, покушавају да се ругају изборима – рекао је он.

На свом Твитер профилу је ретвитовао и видео са једног бирачког места на којем се види како људи који броје гласове, стављају на прозоре огромне беле картоне, како се не би снимала дешавања у просторији.

Доналд Трамп је више пута након затварање биралишта писао на Твитеру о „покраденим изборима“. Такође је и проглашавао победе у кључним државама, па је Твитер ту његову објаву такође означио као неприкладну.

Убрзо после Бајденовог обраћања јавности, Трамп се поново огласио и то на Твитеру. Тврдио је да његов штаб води у Пенсилванији, Џорџији и Северној Kаролини.

--

Leave a Reply