На сајту агенције америчког Министарства правде обелодањен ФБИ досије славног научника у вези Теслиног „зрака смрти“

Документа откривају страх безбедносних служби САД, о могућностима да ново оружје падне у руке нацистима, који су по тврдњама његовор рођака у току рата имали доушника у његовој лабараторији.

Фото: Принтскрин
Фото: Принтскрин

Легенду о Теслином супероружју потврдио је и његов штићеник Фицџералд, који у свом исказу наводи да му је Тесла потврдио успех у експерименту са “Зрацима смрти“ само неколико недеља пре смрти.

Фото: Принтскрин
Фото: Принтскрин

Џорџ Фицџералнд, перспективни инжињер, очигледно под велом тајне анонимно наставља рад Николе Тесле, па о његовом раду постоји врло мало информација, али је познато да је истраживао електричну проводљивост земљиног омотача.

Фото: Принтскрин
Фото: Принтскрин

Тесла и Трамп

Стриц председничког кандидата Доналда Тампа, Џон Трамп, недашњи професор на Ем Ај Тију, на чије је успехе нарочито поносан, и за којег истиче да је онај од кога је “покупио“ памет, сарађивао је са чувеним призвођачем Ван Дер Графом, када је дошао у сукоб са Теслом почетком 1943, тада га је српски научник јавно понизио, демонстрирајући неефикасност Ван Дер Графовог генератора.

Фото: Alfred Eisenstaedt
Џон. Г. Трамп Фото: Alfred Eisenstaedt

Наиме, Тесла је експериментом доказао да његова два мања генератора производе далеко више струје од огромног Ван дер Графовог генератора, што изазвало бурне реакције Трампа, који ће током своје каријере често критиковати Теслу.

Фото: ЈуТуб
Фото: Принтскрин

Трамп који је такође радио на ренгенским и радарским системима, често је у новинама покушавао да дискредитује Теслу, међутим, након Теслине смрти, баш он се нашао са агентима ФБИ и групом научника у складишту на Менхетну, како би прегледали и фотографисали документа нашег научника.

Прочитајте још: 

16 НАЈСКУПЉИХ СУПСТАНЦИ: Прва још није нађена, 4 места заузимају дроге, злато је на последњем месту!

СИМОВИЋ ПРОВОРИО: Вучић већ 5 година крије име Ђинђићевог убице!

УПЕЦАЛА РУСКОГ ТАЈКУНА: Српска глумица у љубавној афери са Путиновим непријатељем!

Извор: Националист

Забрањено је, делимично или потпуно копирање, преузимање и публикација текста без салгасности редакције портала “Националист“