Бивши главни уредник опозиционог Телеграм канала Некста, Роман Протасевич, отворио је нови Твитер налог, где одговара на питања о томе шта му се догодило након хапшења. Садржај постова у њему разликује се од претходних извештаја у којима је критиковао белоруске снаге безбедности и председника државе Александра Лукашенка, пише Ридус.

И сам новинар уверава да он лично води налог и да корисницима одговара „без надзора“. У исто време, на питање о свом старом налогу, Протасевич је сугерисао да је он вероватно блокиран.

Протасевич тврди да након што је пребачен из минског затвора у кућни притвор, нико га није контактирао из канцеларије бивше председничке кандидаткиње Светлане Тихановске.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Такође је рекао да у истражном затвору против њега није коришћена тортура, јер би било глупо од стране власти, када би пажња целог света била прикована за ту ситуацију. Протасевич је такође одговорио на питање да ли су се његови погледи на опозицију у земљи променили након интервјуа са белоруским државним ТВ каналом.

‘’Многи моји погледи се нису променили. Штавише, став се не може променити током интервјуа. Потпуно разумем зашто многи људи неће веровати ни аполитичним стварима које ћу овде написати’’, објаснио је Протасевич.

Протасевич је 23. маја ухапшен на аеродрому у Минску након што је авион компаније Рајанер, који је летео из Атине за Виљнус, хитно слетео због дојаве о бомби. Провео је око месец дана у призвору, а крајем јуна је пребачен у кућни притвор.

1 KОМЕНТАР

  1. Ја том содомиту ама баш ништа не верујем!!!! Најбоље решење за њега је да га у затворској ћелији редовно добро хране и да има шта год да зажели да попије, али му не дозволити да заспи 5-6 дан
    ускраћеног му сна, он ће полиедри лупати главом у решетке у
    зид и тако ће сам себи пресудити.

Оставите Коментар