Председнику Црне Горе и ДПС-а биће ускоро понуђено да поднесе оставку на место првог човјека државе и странке и да се повуче из политике, сазнаје Борба у добро обавештеним изворима. Понуда иза које стоје Велика Британија и Немачка, биће презентирана Ђукановићу, у наредном периоду. Тај пакет подразумијева и да Ђукановић напусти Црну Гору, како не би реметио нове процесе у држави, а заузврат, све афере против њега би биле затворене. Наравно, он не би могао више да се бави политиком.

“Агенти служби Велике Британије и Немачке су месецима присутни у Црној Гори. Активно раде на терену, инфилтрирани су у све безбедносне структуре. За то време прикупили су обиље материјала, који у периоду пред нама може бити велики терет за многе државне функционере. И многима у врху ДПС-а је све то јасно, зато је на сцени завет ћутања, када је у питању одбрана њиховог председника, од тешких оптужби”, сазнаје Борба.

Велика Британија и Немачка су спремиле понуду за Ђукановића, да поднесе оставку, напусти политику и земљу, настави своје бизнисе, а све истраге и афере ће бити затворене.

“Та понуда је недавно, индиректно, стигла до неких људи у врху ДПС-а, а ускоро ће бити Ђукановићу стављена на сто. Понуда је узми или остави и о њој нема додатних преговора”, потврдио је Борби извор из врха једне обавештајне службе.

Намера Британије и Немачке, која никад није ни готивила Ђукановића, је да отворе одређене политичке процесе у Црној Гори, али без хипотеке Мила Ђукановића.