Косовски специјалци планирају да на дан ванредних парламентарних избора у недељу, 6. октобра, ‘окупирају’ север покрајине, сазнаје Информер!

Наши одлично обавештени извори тврде да ће тог дана на северу Косова патролирати полицајци из Приштине, и то они који су већ неколико пута упадали у српска насеља и хапсили и пребијали тамошње становништво.

  • Овај план може бити опасан јер би управо ти полицајци могли да доведу до инцидената. Иначе, безбедносна ситуација означена је средњим нивоом ризика. На дан избора полицајци ће радити смену од по дванаест сати и спроводиће посебан оперативни план рада – преноси наш извор.

Ове информације потврдио је и портпарол ‘косовске полиције’ за регион Север Бранислав Радовић, који каже да ће одређен број полицајаца доћи као испомоћ током избора.

  • Највероватније ће бити послати полицајци из Приштине. Одатле се и руководи оперативним планом, а за то је задужен генерални директор ‘косовске полиције’. План је да по два полицајца, као помоћ, буду на сваком изборном месту. Ово се односи пре свега на мултиетничке средине – истиче Радовић, који подвлачи да не очекује никакве проблеме, али да ће имати довољан број полицајаца на располагању, не прецизирајући тачан број специјалаца.

А. Грбовић

Оставите Коментар