Тражићемо нашу Барбару док смо живи, имамо право да знамо шта се десило с нашим дететом. Не верујемо у причу да је она случајно упала у реку Тису и да се утопила, поручују Ендре (51) и Мелинда (48) Витез, чија је ћерка Барбара нестала 25. новембра 2016, кад је имала само 15 година.

Серија трагедија

Ендре и Мелинда ни после пет година не губе наду да је Барбара жива, пошто њено тело никад није пронађено у реци Тиси. Неки трагови указивали су на то да је у Мађарској (погледајте оквир), али ако је тако, потпуна је непознаница да ли је тамо својом вољом или је можда била отета. Уколико је и даље жива, у августу је напунила 20 година.

Породицу Витез је од Барбариног нестанка само пратила несрећа. Барбарин брат Атила боловао је од аутизма и епилепсије и преминуо је 5. марта 2019, кад је имао 25 година. Добио је високу температуру и, нажалост, није се повратио из коме. Неколико месеци касније умро је Мелиндин отац, а убрзо затим и Ендреов.

  • Тешко је, бол је превелика, а сваки дан је испуњен надањима и ишчекивањима да ћемо бар за Барбару чути да је жива. Сломљени смо, као да се црни облак надвио над нама – прича Ендре, скрхан болом.

Сами у болу и тузи, осуђени на неизмерну патњу, Мелинда и Ендре проводе дане у породичној кући у Сенти. Од нестанка ћерке и смрти сина једва имају снаге да се носе са свим животним обавезама.

  • Морао сам да се пензионишем, нисам био више у стању да радим – казао је Ендре, који је радио као возач у „Војпуту“.

Барбара је, иначе, на Интерполовој жутој потерници, на којој су нестале особе, од фебруара 2017. На дан нестанка, пре пет година, двојица њених другара испричала су полицајцима да се она саплела на мосту на Тиси и упала у реку.

Међутим, Ендре и Мелинда не верују у то.

  • Последњи пут виђена је 25. новембра 2016. у сенћанској продавници „Идеа“, када су је снимиле камере, и то је било у 21.41. На снимку се не види да ли је наша ћерка са том двојицом дечака кренула ка мосту или на другу страну – истиче Ендре.

Тражили је рониоци

Тису су у то време неколико пута претраживали припадници српске и мађарске ронилачке полицијске јединице, заједно са псима. У потрази која је трајала месец и по дана, тело нестале Барбаре није пронађено.

  • Дечаци који су тада испитани на полиграфу давали су изјаве на мађарском језику, док је преводилац на српском то преносио надлежним органима. Након тога, само нам је саопштено је да полиграф урађен, али не знамо да ли су дечаци ухваћени у некој лажи. Нико од надлежних није нам се обратио већ пет година, ниједна институција – жали се Барбарин отац.

Снимљена у Мађарској 2018. и 2019?!

Оно што је породицу Витез учврстило у убеђењу да је њихова ћерка жива јесу снимци који су емитовани на Инстаграму пре две и три године. Наиме, групе које се баве проналаском несталих особа најпре су 2018. приказале снимак девојчице која је идентична Барбари у једном ноћном клубу у Мађарској.

  • Били смо убеђени да је то она. Имала је ожиљке на лицу од дечјих богиња као што и наша ћерка има. Одмах смо алармирали мађарску полицију, али та девојка више није била на том месту где је снимљена – прича Мелинда.

И пре две године девојка слична Барбари виђена је у Мађарској, и то два пута у једном у ноћном клубу, али провере српске и мађарске полиције ни овог пута нису дале резултате.

В. Н.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар