АМЕРИЧКИ Стејт департмент саопштио је данас да зна за извештаје о трећем Американцу који је отпутовао у Украјину да се бори против Русије, а који је протеклих недеља проглашен несталим.

-Постоје извештаји о још једном Американцу чије је боравиште непознато. Не могу да говорим о специфичностима тог случаја. Нажалост, не знамо све детаље тог случаја, рекао је портпарол Стејт департмента Нед Прајс на брифингу за новинаре, преноси Си-Ен-Ен.

Прајс је рекао да је одељење у контакту са породицама још двоје америчких држављана који су наводно заробљени у Украјини, као и украјинским властима и Међународним комитетом Црвеног крста, али да на сличан начин не могу да потврде извештаје да су они заробљени.

-Настављамо да апелујемо на све могуће начине на америчке грађане да не путују у Украјину, због пратећих опасности које представља текућа агресија Русије, поручио је Прајс.

Рекао је да САД нису у контакту са Русијом у вези са несталим америчким држављанима, јер још увек немају „веродостојан разлог“ да верују да су их Руси заробили.

-Ако сматрамо да би такав контакт преко наше Амбасаде у Москви или на неки други начин био зарад сазнања више информација о томе где се ти појединци налазе, нећемо оклевати да то урадимо, казао је Прајс.

Оставите Коментар