Приказу способности Војске Србије у Батајници присуствује председник Србије Александар Вучић и министар одбране Александар Вулин.

Авиони и хеликоптери Војске Србије су симулирали борбу, евакуацију и десант на војном аеродрому.

Војска Србије приказала је на изузетан начин своје способности и данас можемо да видимо колико је наша војска снажнија и обученија, рекао је Вучић новинарима након приказа. „Ја до сада нисам видео такву вестину наших војника, без грешке, без пада су изашли из хеликоптера“, додао је он.

Вучић је указао да су на данашњем приказу способности ВС могли да се виде и Мигови и бомбардери и „орлови“ и Мали Милош у акцији.

Ово је први пут да робот излази из наших хеликоптера и ми смо тим роботима задовољни. Први пут сте могли да видите Ми-17 наоружан, као и до зуба наоружане Ми-35.

„Морал је висок и момци су припремљени. Ми не правимо војску да би било коме претили, већ да уколико не дај боже буде потребе да су у стању да заштите нашу земљу и наше небо“, поручио је Вучић.

Он је најавио демонстрацију бојегов гађања у октобру. „Све што имамо, пуцаће. Трешће се земља од тога што ћете да видите“, рекао је Вучић.

Иначе, након данашњег приказа способности председник Вучић је обишао и најмодернија средства којима су опремљене јединице српске војске, као и средства из развоја домаће индустрије.

Приказу способности Војске Србије присуствује и начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић.

На приказу учествује део јединица Ратног ваздухопловства и ПВО, Копнене војске, 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде.

Александар Настевски

Оставите Коментар