ДПС се није надао да ће изгласавање закона о слободи вероисповести довести до овако масовних протеста у већини црногорских градова

Све већи број верника на улицама широм Црне Горе, али и у региону, узбуркао је духове и у самој Демократској партији социјалиста, пише Борба.

Како пише овај портал, ДПС се није надао да ће изгласавање закона о слободи вероисповести довести до овако масовних протеста у већини црногорских градова.

Зато се међу функционерима наведене странке, иза кулиса, могу чути одређене несугласице. Како пишу, то је нарочито изражено код функционера те странке на северу Црне Горе, а наводно су неки од њих претходних вечери били заједно са осталим верницима.

“Из дана у дан има доста несугласица, иако у јавности представљају да су јединствени“, преноси Борба.

Такође, ДПС-у не одговара што се ово питање интернационализовало.

“Рачунали су да се неће много таласати по овом питању, а имали су уверавања да ни Црква неће ићи овако радикално. Због тога сада и смирују своје чланство и присталице, од којих већина има изразито радикалне ставове по овом питању”, сазнајемо у ДПС-у.

Највећи проблем по ДПС је интернационализација овог питања и народни бунт у земљама окружења, које се прелива и у Црну Гору.


Leave a Reply