Новообјављена документа у судском процесу против Гислејн Максвел, главне сараднице сексуалног трафиканта и предатора Џефрија Епстајна, открила су нове детаље о његовом пријатељству са принцом Ендрјуом, укључујући и то да је приморавао малолетне девојке да спавају са принцом како би прикупио осетљиве информације о члану британског племства.

Документа која је објавио суд у Њујорку говоре о једном од уговорених сусрета који се одиграо на приватном Епстајновом поседу на Девичанским острвима. Наводи се да је Епстајн приморао девојку, која је у судком процесу позната као Џејн До бр. 3, али јој је право име Вирџинија Робертс, да „уради све што принц од ње захтева и да му после рапортира са детаљима сексуалног злостављања“.

Епстајн је, наводно, подводио девојку и нудио њене сексуалне услуге моћним људима како би им се „додворио и искористио то за своју пословну, личну, политичку и финансијску добит, као и да дође до потенцијално инкриминишућих информација којима би могао да их уцењује“.

У његове клијенте спадали су проминентни амерички политичари, моћни пословни људи, страни председници, премијери и други светски лидери.

Осим тога, документа такође садрже и тврдње да је принц Ендрју покушао да лобира у САД на страни Епстајна како би добио што повољнију нагодбу у судском процесу који је укључивао проституцију деце из 2008. године.

Робиња за сексуалне услуге и острвске оргије
Објављени папири су део тужбе из 2015. године, коју су против Епстајна водиле друге девојке које је подводио, познате као Џејн До бр. 1 и Џејн До бр. 2. Њихово објављивање захтевали су адвокати Вирџиније Робертс (Џејн До бр. 3) која пред њујоршким судом оптужује Епстајнову мадам и сарадницу Гислејн Максвел.

Тврди се такође да се у још необјављеним документима наводи да је Вирџинија Робертс три пута била приморана да има сексуалан однос са принцом Ендрјуом – током оргије на острву и у Максвелиним становима у Лондону и Њујорку.

Прецизних датума о наводним дешавањима нема, али се тврди да је Гислејн Максвел први пут пришла Вирџнији Робертс 1999. године кад је оштећена имала 15 година. Епстајн ју је користио као „роба за сексуалне услуге“ од 1999. до 2002. године кад је успела да побегне.

Оставите Коментар