Албански председник Илир Мета изјавио је да Албанија „није ђаволска, већ демократска земља која је страдала у невиђеној ђаволској диктатури“.

И додао да су „зато људска права за њу светост“.

Kако је пренела агенција Северне Македоније МИА, Мета је тако прокоментарисао изјаву иранског духовног вође Али Хамнеија, који је Албанију прогласио за непријатеља, додајући да је то „ђаволска земља која подржава њихове противнике“.

Мета је поручио да Албанија остаје чврсто посвећена подршци САД и земљема НАТО у борби против међународног тероризма и свега што угрожава стабилност и мир у свету.

Председник Албаније је оценио као „провокацију са опасним последицама за стабилност у региону“ ирански ракетни напад на две америчке војне базе у Ираку.

„Ракете испаљене из Ирана на две ирачке војне базе, у којима су смештене америчке војне снаге и персонал коалиције, провокативни су потез са опасним последицама по регион и његову стабиност. Иран мора да поштује међународне договоре, међународне законе и сопствене обавезе у интересу мира“, оценио је албански председник Илир Мета.

Оставите Коментар