ДВАДЕСЕТОГОДИШЊИ младић М.Д. из Косовске Митровице којег су у уторак ујутру у насељу Бошњачка махала у севером делу Митровице напала и претукла три лица албанске националности у стабилном је стању.

Он ће, према речима др Златана Елека, директора болничког центра у Косовској Митровици, данас изаћи из болнице.

Истовремено, према речима Братислава Радовића, портпарола косовске полиције за регион север, истрага о овом случају је у току, а због напада на српског младића приведена су три лица.

– Припадници истражне јединице Митровица-Север привели су три лица и предузимају се све неопходне мере и радње на даљем откривању – индентификовању починилаца овог кривичног дела, као и даљег процесуирања предмета тужилаштву. Вероватно ће у току дана бити прегледане камере са лица места и очекујемо да буде приведено још лица – истиче за „Новости“ Радовић и додаје да се једно од приведених лица косовски Албанац Е.А. (1984), налази на потерници ради издржавања казне затвора.

Такође, један од нападача је и припадник тзв. косовских безбедносних снага, а овај случај је оквалификован као „наношење лаких телесних повреда“.

Иначе, напад се догодио у уторак ујутру око један сат и десет минута после поноћи у улици Књаза Милоша.

– Пријављено је да су три, тада НН лица напала косовског Србина М. Д. (2001) на поменутој локацији и нанела му телесне повреде на руци и у пределу ока. Повређено лице је пребачено до КБЦ у Митровици, где је прегледано и од стране лекара су тада констатоване „лаке телесне повреде“, али је исти задржан на Одељењу хирургије, ради даље опсервације – саопштио је после напада на српског младића Бранислав Радовић, портпарол Косовске полиције за регион Север.

Оставите Коментар