Вођа „Ноћних вукова“, велики руски националиста и Путинов лични пријатељ Александар Залдастанов поводом годишњице бомбардовања Србије и Црне Горе 1999. године, али и изјаве немачког министра иностраних послова да је учешће Берлина у агресији био „одговоран приступ“, огласио се на фејсбуку видео снимком на којем указује подршку српском народу.

Три прста, српска химна, снимци из Севастопоља и Калињинграда и кратак коментар о немачком министру на видео пропраћени су дужим текстом у којем Залдастанов наводи братску љубав Срба и Руса.

„Када сам био у овој земљи, када сам стајао пред патријархом Иринејем, кад сам прочитао заставу испружену на фудбалској утакмици пред председником Русије, на којој је био текст ‘старији Брат, пољуби нашу мајку и реци јој да смо достојни, боримо се и борићемо се’ који је постао главни симбол и значење бајк шоу-а у Севастопољу, осетио сам такав талас светлости и љубави према овој Божанској и неповезаној земљи, схватио сам у свим својим дубинама да су наше судбине нераздвојне!“

„24. март 1999. је трагичан дан за Србију и за Русију. Први пут након завршетка Другог светског рата бомбе су пале на мирне градове Србије. Благословљена Србија је поново се опрала крвавим знојем сотонске жетве која је била организована НАТО савезом на челу с Америком. На овај дан пре двадесет година, 400 авиона НАТО-а са југа и 200 авиона са севера спустили су свој смртоносни терет на Србију.“

„Операција са циничним именом „Савезна снага“ трајала је 78 дана. 78 дана је била пакла на земљи. Београд, Нови Сад, Приштина, Митровица, Подгорица и други градови и села пламтели су као свеће. Око 1.200 војника и 2.500 цивила је погинуло у овом ужасу, међу њима 89 деце. Повређено је 12 хиљада људи. Бомбе и ракете су уништиле 1.026 цивилних објеката: 300 фабрика, 60 мостова, 70 школа и 18 вртића, 35 цркава, 29 манастира, много стамбених зграда. Југославија је била растргана на комадиће. Али Срби су храбри, нефлексибилни, непокорни, дубоки словенски народ, храбро се залажући за своју веру, своју културу, своје традиције, своје хероје, свој пут и Истину. Овај народ није хтео да буде уграђен у сотонски светски поредак“.

Оставите Коментар