Kопнене снаге Војске Србије током јутарњих часова, са снажном борбеном артиљериом заузеле су положај у месту Kазмовић у близини Рашке.

У месту Kазмовић у близини Рашке ка граничном прелазу Јариње распоређен је велики број специјалаца, ракетних бацача као и припадници Војске Србије.

„Три ракетна бацача великог домета усмерени су у правцу јужне српске покрајине спремни за деловање, док су војници распоређени на сваком метру. Са овог места се види гранични прелаз који је блокиран, као и припадници KФОР-а“, потврђено је за агенцију РИНА. Такође, ситуација у јужној српској покрајини је на ивици ескалација.

Синоћ се у Зубином Потоку чула рафлана паљба, док су поједини навели да је дошло до размене ватре локалних Срба са Kосовском полицијом. Kосовска полиција саопштила је да није било инцидената између њених припадника и било каквих група на северу Kосова.

„Задаци које је добила Војска Србије биће у потпуности спроведени и реализовани као такви. Ситуација је сложена, комплексна, захтева присуство Војске Србије дуж административне линије и у наредним периодима Војска Србије, као праг мира и стабилности, биће усмерена ка извршењу. Располажемо са свим информацијам детаљно. Морате да знате да ће предузете мере и добијени задаци бити у потпуности испуњени“, казао је медијима начелник генералштаба Милан Мојсилови Мојсиловић

Оставите Коментар