Хеликоптерска јединица Министарства унутрашњих послова полетела је рано јутрос ка Грчкој како би помогла у гашењу пожара на острву Евиа.

Помоћ у гашењу пожара из ваздуха нашим пријатељима Грцима пружиће четрнаест припадника са три хеликоптера, два „бел 212“ и „Х-145“.

Подсетимо, по наређењу председика Републике Србије Александра Вучића, министар унутрашњих послова Александар Вулин и вршилац дужности начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић јуче су упутили из Ниша 37 припадника овог Сектора са 14 возила како би пружили помоћ својим колегама и грчком народу у гашењу великих пожара који су захватили Републику Грчку.

  • Министарство унутрашњих послова, по наређењу председника Републике Србије Александра Вучића, формирало је посебну јединицу која ће да помогне нашим грчким колегама и свим грађанима Грчке. Kада је тешко, видите на кога заиста можете да се ослоните. Овог лета Сектор за ванредне ситуације је гасио више од 850 пожара на нашој територији, али исто тако учествовали су у гашењу пожара у Северној Македонији, а сада је спреман да гаси пожаре на простору Грчке – поручио је министар Вулин у Нишу.

Министар Вулин је истакао да је председник Александар Вучић обезбедио да по први пут можемо нашим хеликоптерима да помажемо другим земљама.

  • Председник Александар Вучић је обезбедио да по први пут можемо нашим хеликоптерима да помажемо другим земљама, као што смо радили у Северној Македонији, као што ћемо радити у Грчкој. Од данас 37 припадника Сектора за ванредне ситуације са 14 возила, и три ватрогасна хеликоптера и свом припадајућом опремом помоћи ће народу Грчке у борби са ватреном стихијом. Поносан сам што могу да кажем да је Србија у стању да помаже другима, а да не очекује помоћ – рекао је министар полиције.

Оставите Коментар