Пуковник Војске Републике Српске у пензији Алекса Kрсмановић преминуо је у 78. години, саопштено је из Борачке организације општине Пале

Kрсмановић је био борац прве категорије и отац борца погинулог у одбрамбено-отаџбинском рату Републике Српске.

У рату је обављао дужности помоћника команданта за позадину Сарајевско-романијског корпуса Војске Републике Српске.

Kрсмановић је био члан Борачке организације Републике Српске, гђе је својевремено обављао функцију председника Одбора породица погинулих и заробљених бораца.

Сахрана ће бити обављена данас у 13.00 часова на гробљу у порти цркве Романијска Лазарица на Сокоцу.

У Лозници је, синоћ, умро пуковник ЈНА и ВЈ Југославије у пензији, Никола Младеновић (78), који ће бити сахрањен сутра на Градском гробљу у граду на Штири, преносе Новости.

Службовао је, осим у Лозници, у Ћуприји, Скопљу, Шапцу, Сремској Митровици, Ваљеву. Уз свој род је био на свим ратиштима у бившој БиХ, где је требало да се бране наши људи.

  • Имао је снажан ауторитет, јер је увек био частан, поштен, храбар официр и личност која је знала да каже „не“ и претпостављеним, ако би се тражили, којим случајем, било шта што је мимо правила службе и важећих конвеција, а пре свега оно што није у духу наших светлих предака из свих отаџбинских ратова, које смо једино и водили као витешки народ – каже Живота Исаковић, председник ГО СУБНОР у Лозници.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

-Његов патриотизам је било нешто што се подразумевало, био је официр бриљантне каријере, али никад по цену да то некоме, не дај Боже, наштети. Пријатан, умерен, одмерен, драг, поуздан у злу времену, био је човекољубац који је и те како да се обрадује успесима и других и њихове деце.

У пензији је од 1995. године, када је постао један од најагилнијих активиста Црвеног крста, где је његов рад био за пример младима, сведочанство како се делима, а не празним речима, брине о људима у невољи.

Није дочекао „златну свадбу“ са својом верном и дивном живптном сапутницом Надом, коју је оженио пре 49 година, али је иза себе оставио дивне синове Горана и Владу и четворо унучади.

Пензионисани пуковник Војске Републике Српске Тихомир Савић преминуо је јутрос у Слатини код Лакташа у 56. години од последица срчаног удара.

Током одбрамбено-отаџбинског рата Савић је обављао одговорне дужности као официр ЈНА у Словенији и Хрватској, а касније у БиХ као припадник ВРС.

Обављао је разне дужности од команданта чете до команданта пука.

Савић је завршио Средњу војну школу у Сарајеву, а потом и Војну академију копнене војске у Београду, смјер артиљерија.

У саставу Оружаних снага БиХ био је у Мисији УН у Kонгу, а једно вријеме је био и командант касарне „Kозара“ у Бањалуци.

Тихомир Савић биће сахрањен сутра у 15.00 часова на гробљу у Слатини у најужем кругу породице.

Савић је имао супругу и сина.

Оставите Коментар