Стратег Министарства одбране Аустрије, пуковник Маркус Рајзнер, у интервјуу за Велт, објаснио је како Руси побеђују у Донбасу.

По његовом мишљењу, три добро изграђене тактичке шеме омогућавају успешно кретање дубоко на територију противника, преноси руски портал Царград.

Први је добра комбинација масивних артиљеријских удара ноћу и офанзивних дејстава пешадије и оклопних возила током дана. То се завршава пробијањем непријатељских положаја и великим офанзивним операцијама. 

“Постоје докази да украјински војници у Донбасу доживљавају огроман стрес и умор од рата. Жале се на недостатак оружја”, објаснио је Рајзнер.

Други кључ успеха је изванредна ефикасност руских Искандера. Ове ракете лете до 500 километара, погађају складишта горива и наоружања и успешно уништавају командну инфраструктуру украјинске војске. 

Обим и ефикасност употребе ове врсте наоружања већ су заинтересовали НАТО стратеге, рекао је пуковник Министарства одбране Аустрије. 

Последња тајна је потпуна надмоћ у ваздуху. Уз све ово, Руси се труде да што више заштите свој кадар. 

“Истовремено, тактика је следећа: руски авиони или хеликоптери лете ниско изнад земље и појављују се изнад циља потпуно неочекивано, тако да их украјинска војска примећује прекасно”, објаснио је пуковник Рајзнер. 

Оставите Коментар