Глумац Сергеј Трифуновић је на трибини „Стоп крвавим кошуљама“ још једном призвао крвопролиће на српским улицама, и то следећим речима, које су шокирале чак и окупљене присталице опозиције:

– Ја немам шта више да вам причам драги пријатељи, земљаци, браћо – на улице! Ништа вам друго не могу рећи осим – на улице! Како је оно говорио Ганди: ’Прво вас игноришу, па вам се смеју, онда се боре против вас и на крају – победите.’ На улице.“

Након Трифуновићевог најновијег позива на насиље, реаговао је политичар и Синиша Вучинић:

– Трифуновић је књишки пример за ону мисао Достојевског да „међу нама можда и нема лоших људи – можда има само бедних”. Управо тако он није ни дорастао да га сматрате злим или лошим, већ само бедним. Једна најобичнија бедна наркоманчина. Глумац ког људи у Србији већ одавно не препознају по таленту и улогама, већ по бљувотинама које износи, бахатости и неизлеченим фрустрацијама.

Кога он то позива да на улици смени власт? Које пријатеље? Дилере дроге можда? Коју браћу? Да му изађу браћа наркомани са клиника са одвикавање на улице?

Ко то, по њему, треба да се сабере? Бојим се да му је боље да несрећник брине о здрављу, јер узимање наркотика озбиљно оштећује мозак.

Његова нервоза, агресија и залагање за насиље су већ видљиви. Можда је криза. Пошто му очигледно фали пара за дрогирање, ставио се у службу разноразних опозиционих тајкуна који хоће насиљем да се дочепају фотеља како би поново пљачкали народ – навео је Вучинић.