Глумац Милан Васић и трубач Дејан Петровић удружили су се и снимили нову верзију старе песме „Ја сам момче са Косова“ Светомира Илића Сикија из 1988. године, а спот за ту нумеру, представљен је данас.

Уметници не скривају задовољство оствареном сарадњом.

Васић је рекао да је до идеје дошло случајно, а након што је ту песму отпевао у једном популарном квизу.

  • Окачио сам то на Инстаграм и видео је имао око 300.000 прегледа, уз мноштво коментара где су ме убеђивали да нумеру снимим. Желели смо да направимо бајку о Косову и Метохији без идеје да било кога позивамо у рат. Са Дејаном сам се и раније шалио око заједничке сарадње. Питао сам га да ли жели да ово заједно урадимо и он ми је казао да ту песму има већ на репертоару свог бенда. Брзо је пао договор – испричао је Васић.

Како каже најзаслужнији за фантастичан изглед спота су „браћа уз Македоније“.

  • Редитељ спота је Огњен Шапковски. Снимали су најскупљим дроном, који је коришћен у настајању “Игре престола“ – каже Васић и додаје да је локације сам изабрао сам, захваљујући Канцеларији за Косово и Метохију која је стала иза пројекта.

Иван Јакшић из Канцеларије за Косово и Метохију изразио је велико задовољство због добро урађеног посла и нагласио да су Васић и Петровић направили дивну разгледницу са Косова и Метохије.

  • Канцеларија за КИМ традиционално помаже уметнике који приближавају нашу јужну покрајну сународницима у остатку Србије. То је важно јер осим духовне и емотивне везе коју имамо са тим делом земље у споту имамо и визуелни доживљај свих лепота Косова и Метохије, али ритам старе Србије – казао је Јакшић и додао да према истраживања скоро две трећине становника наше земље никада није било на Косову и Метохији.

Додаје да се нада да ће овим спотом успети да пренесу српску традицију и културу који су карактеристични за КИМ.

Оставите Коментар